Gör rent solpanelerna

Rengöring av solpaneler är känsligt bland solpanelsägare.
Vissa kommer att säga att det är helt nödvändigt, medan vissa hävdar att regn helt enkelt kommer att tvätta bort alla problem som panelerna kan stöta på.

Svaret ligger någonstans i mitten. Solpaneler behöver inte rengöras, men du kommer att offra viss effektivitet genom att inte rengöra dem. Och även om regn säkert kommer att tvätta bort vissa ämnen som samlas på panelerna, kommer det inte att vara lika effektivt som en manuell rengöring.

Generellt sett har damm, smuts, pollen och skräp som samlas på solpaneler potential att minska effektiviteten hos en solpanel med ungefär 5 %. Det här är ingen större skillnad, men beroende på storleken på ditt solenergisystem kan det bli större. Och om du bor i ett område där det sällan regnar, eller där det är särskilt dammigt och smutsigt, kan denna effekt förstärkas.

Summan av kardemumman är att dina paneler kan behöva en bra rengöring då och då. Så om du vill ha långvariga paneler som fungerar med maximal effektivitet, kan du överväga att rengöra dem ordentligt. Så här gör du:

Hur man rengör solpaneler
Att rengöra solpaneler är för det mesta inte så svårt. Den svåraste delen kan faktiskt vara att ha verktygen för att nå hela panelens yta, och detta beror på hur stora dina paneler är.